Varför elvärme kan vara billig golvvärme


Ett vanligt påstående som man ofta hör i samband med golvvärme diskuteras är att det alltid skulle vara bättre att skaffa vattenburen golvvärme eller luftburen golvvärme istället för elvärme. Men det stämmer faktiskt inte! Istället har elvärme flera fördelar, och dessa tänkte vi kort lista här, eftersom de inte alltid listas på andra ställen:

  • Golvvärme kit för el kostar betydligt mindre än startkiten för vattenburen golvvärme eller luftburen golvvärme.
  • Elkit är också betydligt vanligare i butikerna, vilket lett till att konkurrensen om kunderna är stor bland butikerna som säljer dem. Många nätbutiker och vanliga butiker har därför sänkt sina priser för elkit för golvvärme på senare år. Det är därför fullt möjligt att komma över riktigt billiga startkit numera.
  • När man installerar elburen golvvärme måste man ta hjälp av en elektriker (om man inte är en själv). Detta kostar förstås en hel del, men om du installerar någon av de andra formerna av golvvärme, måste du istället ta hjälp av en rörmokare, och de kostar betydligt mer än en elektriker!
  • Att installera elburen golvvärme går mycket lättare, och man behöver inte riva upp lika stora delar av golvet när man installerar elburen golvvärme, som när man installerar vattenburen golvvärme eller luftburen sådan. Detta beror på att det finns särskilda golvvärme system numera, som man kan installera i själva fogen. Och även om det golvvärme system du väljer inte kan installeras i fogen, har många elektriska golvvärme system åtminstone inbyggd isolering, vilket gör att man sparar både tid och pengar på att slippa isolera lika mycket.
  • Man kan justera elburen golvvärme mer precist än de andra typerna av golvvärme.
  • Med hjälp av el golvvärme värms även golvet upp snabbare än med de andra typerna av golvvärme. Detta innebär att “startsträckan” innan golvet blir varmt är kortare.Skriva en kommentar