Trevlig inredning barnrum inspiration för dig som håller på att inreda barnrum
inredning barnrum är ett stort problem för många, eftersom man givetvis vill att barnrummet inte riktigt ska se ut som de andra rummen hemma, men samtidigt är det svårt att veta vad barn gillar som vuxen. Därför kommer här lite bra inredning barnrum inspiration och tips som hjälper dig som kämpar med att få din inredning barnrum rätt just nu:

  • Framför allt om man precis fått sitt första barn är det väldigt lätt att göra hela rummet och inredningen väldigt bebisaktigt. Det är dock ingen bra om denna bebisinredning kostar allt för mycket, eftersom lite större barn inte alls gillar bebisstilen. Så inred för all del med bebisstilen i pastellfärger och babymotiv, men spendera inte allt för mycket pengar på denna inredning i så fall, eftersom det är ganska troligt att du behöver göra om allt efter ett tag!
  • Färgmässigt är inte alltid babyblått och babyrosa alltid de bästa valen, förutom om du verkligen älskar dessa färger naturligtvis, av flera anledningar. Många väljer dock dessa färger utan att tänka allt för mycket på färgvalet, av gammal vana eller tradition. Pastellgult, pastellgrönt eller vitt eller creme färgat är mer neutrala och lugnande färger, som även lättare passar ihop med annan inredning, så satsa hellre på detta.
  • Istället för att satsa på dyra border, tapeter och annat i rummet, satsa på mindre klistermärken, konstverk eller andra dekorationer. Anledningen är att tapeter dels är dyrare, och dels ofta blir förstörda ändå, så fort barnet börjar måla och rita. Så var smart, och lägg inte hela din inredningsbudget på tapeter eller border!
  • Möblerna, och framför allt sängen och skötbordet, är dock värda att satsa lite mer tid, energi och pengar på. Dessa måste nämligen vara både säkra och lämpliga på annat vis, för att ditt barn ska vara tryggt. Köp därför aldrig trasiga eller dåliga möbler som inte uppfyller olika säkerhetskrav, hur billiga de än må vara!
  • Om du har så pass stora barn att du kan diskutera med dem, är ett bra tips för bra inredning barnrum inspiration att prata med barnet och fråga dem vad de tycker. Givetvis kan man inte enbart gå på barnens önskemål, men ibland har de faktiskt både bra och roliga ideer, som dessutom går att genomföra med liten budget. Genom att göra något som barnet själv föreslagit, är även chansen att barnet blir nöjt, större.
  • Du som har flera barn som kommer att sova i samma rum, måste hitta på smartare lösningar än andra. Du måste därför planera din inredning barnrum noggrannare än andra, var beredd på detta!
  • Satsa på förvaring. Inte särskilt roligt, men de flesta barn har massvis med prylar, och det enda sättet att hålla ordning på dem är med smart förvaring. Slarva därför inte med detta!Skriva en kommentar