Tips och råd som hjälper dig välja en bra kaffemaskin när du ska köpa kaffemaskin, hyra kaffemaskin eller leasa kaffemaskin
Inget slår en kopp färskbryggt och gott kaffe tidigt på morgonen när man precis har vaknat. Detta har många insett, och allt fler svenskar har övergått från vanligt bryggkaffe till att ha sin egen, ganska avancerade kaffemaskin hemma. Men att köpa kaffemaskin kan vara ganska komplicerat, då valmöjligheterna är stora, och priserna ofta rätt väl tilltagna. Men det finns några saker man kan göra och fundera på för att göra valet lättare:

  • Fundera på vilken typ av kaffe du gillar och dricker mest. Det finns ingen anledning att köpa en maskin som gör massor av olika kaffesorter om man ändå bara dricker en sort. Så när du ska köpa kaffemaskin bör du skriva ner dina favoritkaffesorter (och även dina familjemedlemmars favoriter, om ni är fler som ska använda maskinen, naturligtvis) och sedan utgå från det.
  • Du bör även fundera på hur ofta du kommer att använda din kaffemaskin. Om du kommer att använda maskinen ofta är en helautomatisk kaffemaskin det bästa valet, då en sådan maskin innebär färre manuella moment. Men om du endast kommer att använda maskinen sällan, är detta inte lika viktigt.
  • Espressomaskiner är konstigt nog ofta dyrare och mer komplicerade än andra kaffemaskiner som cappuchino maskiner.
  • Tänk på att du inte måste köpa kaffemaskin om du inte är helt säker på hur ofta du kommer att använda maskinen. Det är numera även möjligt att hyra kaffemaskin och leasa kaffemaskin. Detta är framför allt vanligt bland företag, som behöver hyra kaffemaskin till kontor, men även privatpersoner kan göra detta. Tänk dock på att totalkostnaden när man väljer att leasa kaffemaskin eller hyra kaffemaskin ofta är dyrare än om du köper en maskin.
  • En bra kaffemaskin har som regel flera metalldelar och få plastdelar. Detta innebär dock även att en bra kaffemaskin ofta är dyrare, men å andra sidan bör en bra kaffemaskin även ha en garanti, på minst 12 månader, men ofta en ännu längre garantitid.Skriva en kommentar