Tips för nybörjare som vill sticka babyfilt eller virka en – Tips för en bra stickad babyfilt eller virkad babyfilt
Det är inte helt ovanligt att tjejer blir mer husliga och pyssliga när man väntar barn eller precis fått barn. Ett vanligt projekt som många vill ta på sig är att sticka babyfilt eller sy babyfilt, men det är givetvis inte så lätt alla gånger, om man inte gjort det förr. Därför kommer här några tips för dig som vill skapa en egen stickad babyfilt eller virkad babyfilt:

  • Det finns färdiga paket man kan köpa, med både mönster, anvisningar och instruktioner, samt allt material du behöver. Har du inga kunskaper alls kan detta vara ett bra alternativ, men det brukar bli lite dyrare än om man man fixar ihop grejerna separat. Anledningen är givetvis att dessa paket marknadsförs för just nybörjare, som man antar inte har koll på var man kan få tag på allt billigare.
  • Tänk på att du kan få tag på babyfilt mönster gratis via nätet, alternativt i tidningar och böcker som du lånar på biblioteket. Detta kan vara en mycket bra lösning för dig med en liten budget. Det brukar finnas babyfilt mönster att få tag på både om man ska sticka babyfilt eller virka den, eller till och med sy den, så leta efter ett babyfilt mönster som stämmer överens med just den tillverkningsmetod du tänkt dig.
  • Material för en stickad babyfilt eller virkad babyfilt, det vill säga garn, kan du sedan köpa billigt via nätet eller i olika hantverksbutiker. Håll framför allt koll på sådana garner som reas ut, de håller ofta inte alls sämre kvalitet, utan kanske inte har sålt lika bra som andra garner på grund av färgen eller liknande. På så vis är det nämligen väldigt lätt att få tag på riktigt billigt garn!
  • Tänk på att du alltid kan riva upp en stickning eller virkning, det är därför inte hela världen om något skulle bli fel. Testa dig fram tills det blir bra och du är nöjd med resultatet!
  • Om du har en mormor eller farmor eller till och med mamma att rådfråga, är den äldre generationen ofta väldigt duktiga på den här typen av hantverk. Så fråga gärna dem om råd och tips!
  • Många som virkar och stickar har egna bloggar, där de delar med sig av sina tips och råd, och även mönster. Så att leta efter virknings-, sticknings- eller sömnadsrelaterade bloggar kan också vara en god ide.
  • Om du tycker att det är svårt att sticka babyfilt i ett stycke kan du alltid försöka göra en stickad babyfilt eller virkad babyfilt av mormorsrutor, dvs. mindre rutor som du sedan sätter ihop för att skapa en hel filt. Det är oftast lättare.Skriva en kommentar