Tips för julstämning: julbelysning utomhus och julbelysning inomhus
    När det gäller att skapa rätt julstämning där hemma är julbelysning en av de viktigaste sakerna som man faktiskt kan påverka själv. Därför lönar det sig verkligen att planera och lägga lite extra vikt vid både julbelysning inomhus och julbelysning utomhus. Här kommer några tips som hjälper dig skapa rätt atmosfär med julbelysning ute och inne:

  • Istället för att bara köpa samma julbelysning som alla andra har, försök vara lite originell, och handla istället din julbelysning på nätet. Det finns gott om svenska nätbutiker som säljer julbelysning, så om du är ovan vid näthandel, kan du överväga detta, men de mest originella och ovanliga typerna av julbelysning köper du förstås utomlands, på amerikanska sidor (då jul, julbelysning och alla sorters juldekorationer verkligen är “big business” där), eller Ebay, som är en auktionssida där du kan göra riktiga fynd.
  • Tänk på att du numera även kan köpa julbelysning med led ljus, vilket är mer energieffektivt. Eftersom julbelysning annars kan dra mycket energi är detta ett bra sätt att hålla totalkostnaderna för julen nere, då LED belysningen kraftigt minskar dina energikostnader.
  • Att ha ett enhetligt utseende på all julbelysning, oavsett om det gäller julbelysning ute eller inne är ofta snyggast, då det ger ett mer genomtänkt och planerat uttryck. Försök därför matcha din julbelysning inomhus (i alla rum) och din julbelysning utomhus om det är möjligt. Om det inte går, försök i alla fall skapa någon slags “röd tråd” mellan de olika belysningarna.
  • Tänk på att du både kan sätta julbelysningen rakt, eller t.ex. vira den runt saker. Lek lite med belysningen för att komma på oväntade placeringar och metoder att använda belysningen. Tänk dock även på brandfaran (om du nu inte använder LED ljus, som inte blir varmt), hur kreativ som helst kan man inte alltid vara!
  • Undvik dekorationer som låter. Det blir mest jobbigt i längden, även om det känns kul i början!
  • Gör din julbelysning mer personlig genom att välja dina favoritformer eller favoritfärger för belysningen.Skriva en kommentar