Tips för dig som ska köpa vinkyl eller är på jakt efter en liten vinkyl


Bättre vinförvaring gör att vinet smakar bättre. Du som tar ditt vin på allvar bör därför se till att du förvarar det på rätt sätt.
Ett bra sätt att förvara viner, både röda och vita sådana, är att ha dem i en liten vinkyl, som håller dem kylda vid rätt temperatur.
Följande saker bör du ha i åtanke när du ska köpa vinkyl:

  • Huruvida du ska ha en stor eller liten vinkyl beror givetvis på hur mycket vin du ska ha i den. Bestäm därför ett ungefärligt antal vinflaskor som du tror att du kommer att förvara i kylen, och välj storlek på kylen efter detta.
  • En liten vinkyl har fördelen att den kan ställas på fler ställen än en stor. En 12 flasks vinkyl passar därför bättre i de flesta mindre hushåll än en stor 36 flaskors kyl.
  • Köp en vinkyl som passar in med den övriga inredningen i det rummet där du kommer att ställa kylen. En opassande och missmatchande vinkyl kommer att irritera dig under lång tid framöver. Att välja en billig vinkyl som inte ser ut som inredningen är därför inte en bra ide, framför allt inte om kylen kommer att stå på en mycket framstående plats. Ska du däremot ha kylen t.ex. i garaget eller liknande, kan en billig vinkyl dock givetvis funka.
  • Köp aldrig första bästa vinkyl, utan jämför flera vinkylar med varandra innan du fattar ditt beslut. På så sätt säkerställer du inte bara att du köper den mest lämpliga kylen, utan även den billigaste och mest prisvärda.
  • Lita aldrig blint på andras rekommendationer. När det gäller vin gillar vi ju nämligen alla olika saker, så välj en vinkyl som passar din smak och dina egna preferenser, snarare än någon vinexperts!

Skriva en kommentar