Tips för dig som ska köpa sportbag
En sportbag är bra att ha, både för dig som tränar mycket och lite. Genom att ha en separat sportbag för dina träningskläder och andra tillbehör som du behöver när du tränar blir det lättare att ge sig iväg och hålla koll på att man har allt man behöver med sig. Dock behöver olika personer olika sportbag väskor, beroende på vad de tränar samt deras behov i övrigt. Därför kommer här några tips som hjälper dig välja rätt sportbag för just dig:

  • Tänk på vad du behöver ha i väskan. Behöver du ta med dig väldigt lite finns det t.ex. ingen anledning att köpa en allt för stor väska, som bara blir jobbig att bära med sig, men det vanligaste är nog trots allt att man köper en för liten väska, så att allt inte får plats i den. Detta är oerhört irriterande och kan leda till att man behöver ha med sig t.ex. ytterligare en påse, vilket givetvis inte alls är meningen. Så fundera noga över vad du kommer att ha i väskan.
  • För vissa sporter, som för skidskoåkare, simmare, boxare och så vidare, finns det dessutom möjlighet att köpa en sportbag som är designad just för den sporten, med separata fack för det man behöver. Har du möjlighet att köpa en sådan specialdesignad sportbag för just din sport, är det i regel en god ide.
  • Om du på grund av den sport som du utövar behöver ha med dig väldigt mycket utrustning, som gör väskan tung att bära, överväg en sportbag med hjul. En sportbag med hjul är lättare att dra långa sträckor, t.ex. när du reser och så vidare.
  • Hos vissa företag har man möjligheten att få t.ex. sitt namn eller sina initialer broderade på en sportbag. Detta kan vara en bra ide, eftersom det då blir lättare att hålla koll på väskan, och risken för t.ex. stöld i omklädningsrummet minskar.
  • Fundera på hur du vill bära väskan. Vissa föredrar t.ex. en sportbag med handtag som man bär i händerna, medan andra absolut vill ha en ryggsäck och så vidare. Välj alltid det alternativ som är mest bekvämt för dig själv.
  • Att välja ett så lätt material som möjligt, rent viktmässigt alltså, är en smart ide, eftersom sportutrustningen man lägger i en sportbag normalt redan väger en hel del i sig, så det finns ingen anledning att välja en tung väska som gör det hela ännu jobbigare att bära också.
  • Om du tror att din sportbag kommer att vara väldigt tung, och du inte vill ha en sportbag med hjul för att underlätta detta, se då till att den sportbag du väljer åtminstone har vaddering för t.ex. axlarna och andra ställen på kroppen som kan komma att belastas mycket.Skriva en kommentar