Tips för dig som ska köpa en snygg vårjacka dam
Efter att man gått runt i en vinterjacka ett tag är det skönt att kunna ta på sig en tunnare och lättare vårjacka. Men att veta vilken vårjacka man ska köpa är inte så lätt alla gånger. Därför kommer här några tips som hjälper dig göra ett bra val av vårjacka dam:

  • En allt för tjock vårjacka kan kännas som ett bra val, framför allt om man letar efter en snygg vårjacka mitt i vintern. Men faktum är att det inte alls behöver vara en bra ide. En allt för tjock vårjacka är nämligen inte alls lika praktisk och användbar som en tunnare jacka, som kan användas längre och i kombination med fler plagg. Försök därför lägga band på dig, och välj en tunnare jacka istället för den tjockaste du kan hitta!
  • Se till att du får plats med lite tjockare plagg, som t.ex. en ylletröja eller jumper, under din nya vårjacka. Detta är nämligen ett måste för att du ska kunna använda jackan även under kallare vårdagar och kvällar. För att vara helt säker på att en tjockare tröja får plats under jackan, kan det vara en god ide att ha den tröja du tror att du kommer att bära under jackan när det är kallt, eller åtminstone en liknande tröja, på dig när du går och handlar jackan.
  • En figurnära vårjacka dam är mer smickrande för figuren än en stor och pösig jacka. Tänk på detta om det är viktigt för dig att se bra ut i jackan.
  • En längre vårjacka är mer användbar än en väldigt kort, då den även med lätthet kan bäras till kjol eller klänning, men långa vårjackor är å andra sidan ofta något varmare än korta jackor. Fundera därför på vad du tror att du kommer att ha till jackan innan du slår till: kommer du mest att bära byxor till, eller kjol eller klänning, eller kanske något annat? Detta hjälper dig göra rätt val för just dig.
  • Om du bestämmer dig för att slå på stort och köpa en särskilt snygg vårjacka från t.ex. en särskild designer eller ett visst märke, se då till att jackan är klassisk och stilren, både när det gäller färg och modell, om jackan kostar en del. På så vis kan du ha jackan längre, ofta under många år, medan billigare jackor med fördel kan vara trendiga då du kanske bara har dem under en säsong eller liknande ändå.Skriva en kommentar