Skaffa blogg och tjäna pengar med din egen blog och blogg design


Att skriva dagbok har vi nog alla provat på någon gång när vi var barn. En blogg är egentligen en modern variant av dagboken, då många som har en blogg har valt att göra den väldigt personlig, i stil med en dagbok, men en blogg kan även användas till andra ändamål, till att sprida ett budskap, till att öka kännedomen om ett visst ämne, och så vidare.
Men visste du att en egen blogg inte bara kan vara rolig för dig att skriva, utan även lönsam? Idag finns det nämligen många som faktiskt tjänar pengar på sina bloggar, och det kan faktiskt du göra med!

Allt du behöver göra är att skaffa blogg, och detta kan du göra enkelt, snabbt och smidigt, samt även gratis, via blogg plattformar som Blogger.com, WordPress eller Blogg.se.
Efter detta kan du antingen använda den blogg design du får automatiskt av blogg plattformen, eller så kan du skapa en egen blogg design. (De flesta framgångsrika bloggar har en egen blogg design, men det är inget måste)
Sedan börjar du bara blogga!

Ofta är det bra att rikta sig in på ett ämne, och inte skriva om ALLT, då detta kan förvirra läsarna. Många av de bloggar som tjänar allra mest är ganska nischade, så detta kan vara något du bör ha i åtanke när du väljer ditt tema för bloggen.

När du skrivit några inlägg vill du givetvis att någon ska läsa din blogg. Det snabbaste sättet att få läsare till bloggen är att besöka andras bloggar och kommentera i dem, med en länk till din egen blogg. Gör detta ett antal gånger, så kommer andra bloggare, och förhoppningsvis även deras läsare, att besöka din blogg så småningom.

Skriv sedan fler inlägg och jaga fler läsare, och när bloggen är uppe och besöks av folk kan du sedan börja ragga annonsörer. Det finns rena annonsnätverk du kan använda om du vill göra det enkelt för dig, eller så kan du leta efter annonsörer själv. Fördelen med annonsnätverken är dock att du slipper allt jobb med att lägga upp annonser och hålla koll på dem, då andra gör detta åt dig.
Du kan även gå med i ett affiliate nätverk och annonsera produkter, som du sedan får en kommission för om de säljs. Detta sätt att tjäna pengar på din blogg är något mer komplicerat än vanlig annonsering, men du kan också tjäna mer.
Du kan även kombinera båda intjäningsmetoderna för att slippa förlita dig helt på en och samma inkomst.

Du kan lägga upp både annonser och affiliate annonser på en gratis blogg, med undantag för WordPress gratis blogg tjänster.

Så om du alltid gillat att skriva och dela med dig av dina åsikter, varför inte skaffa blogg och göra detta till en extra inkomst källa? Du har inget att förlora då du kan göra detta med en gratis blogg också. I värsta fall har du endast slösat bort lite tid. Så varför inte göra ett försök till att bli Sveriges nästa proffsbloggare?
Skriva en kommentar