Sätt att hitta billiga datorer på nätet
Att handla dator behöver inte bli dyrt, fast många tror det. Numera är nämligen en dator ett måste för de flesta människor, vilket gjort till att både utbudet och priserna blivit betydligt bättre än vad de var innan. Här kommer några tips på hur du lättare hittar billiga datorer och billiga datorer på nätet:

 • Du som nätshoppar bör använda dig av en prisjämförelsetjänst som prisjakt eller Pricerunner för att jämföra priser på flera olika billiga datorer hos flera leverantörer samtidigt. Ange tillverkare, dator modell eller något annat som du specifikt är ute efter för att göra en sökning. Sedan får du fram en hel rad med butiker och andra leverantörer som säljer just dessa billiga datorer.
 • Att överväga begagnade datorer är också ett bra sätt att få tag på en billigare dator. Du kan antingen köpa en begagnad dator av en privatperson (t.ex. via Blocket eller Tradera), eller via ett företag som specialiserar sig på att sälja just begagnade datorer.
 • Tänk dock på att det är mer riskfyllt att köpa av en privatperson, även om det kanske blir billigare. Du får normalt ingen garanti och det kan vara svårt att avgöra hur seriös och pålitlig försäljaren är. Hos ett företag får du normalt både en garanti och en all risk försäkring under det första året, och de har ett större intresse av att sköta sig, då deras verksamhet normalt är ganska stor.

 • Att shoppa billiga datorer på nätet i vanliga nätbutiker är också lättare än någonsin innan. Några av de företag som ofta har billiga datorer är bland annat:
 • Dustin Home
  Dell
  Pixmania
  Onoff
  Misco
  Elgiganten
  Pc City
  Komplett
  Netgrossist
  Net on Net
  (en del av dessa företag har även vanliga butiker runt om i landet där du kan kika in)

 • Du som letar efter billiga datorer bör undvika att leasa eller hyra en dator. Leasing och hyrdatorer kan verka vara billiga datorer vid första anblick men i själva verket brukar totalkostnaden för dem bli mycket högre än att köpa en dator ny. Undvik därför detta om du bara kan!Skriva en kommentar