Så väljer du rätt schampo – inklusive information om billigt schampo, ekologiskt schampo med mera
Schampo tvättar inte bara håret, det kan även vårda det, samt göra det starkare och friskare. Men för att schampo ska ha en positiv inverkan på ditt hår är det viktigt att du väljer rätt schampo för just ditt hår. Här kommer några tips som hjälper dig välja bäst schampo för just dig:

  • Börja alltid med att ta reda på vad din hårtyp är. Är håret fett? Torrt? Normalt? Om du är osäker på detta själv, kan du alltid rådgöra med t.ex. din frisör.
  • Du som har normalt har det allra lättast. Du kan gott välja ett billigt schampo, som du köper i en vanlig matbutik, men du som har någon av de andra hårtyperna kan ha specialbehov, vilket gör att du kan behöva köpa andra typer av schampon.
  • Du som har känsligt hår, som du tidigare haft mycket problem med, gör bäst i att välja ett ekologiskt schampo eller ett annat schampo som använder sig av huvudsakligen naturliga ingredienser. Bra naturliga ingredienser som ofta finns i ekologiskt schampo är bland annat tea tree olja, aloe vera, kamomill och lavender.
  • Köp aldrig så kallade 2 in 1 shampoon, de är mycket skadliga för håret, även om det kanske inte märks med en gång! Om du behöver använda både schampo och balsam, köp då ett av varje, detta är bäst för ditt hår i längden.
  • Du som snöat in dig på särskilda schampon från t.ex. frisörer, kan handla schampo på nätet för att få tag på dessa, normalt ganska dyra schampon, billigare. Detta är ett bra tips även för dig som är på jakt efter ett så billigt schampo som möjligt, genom att handla schampo på nätet kan du nämligen få tag på bättre, mer avancerade schampon till samma priser som vanliga schampon i matbutiker i vissa fall.
  • Se till att välja ett schampo som även vårdar din hårbotten. Detta är något många glömmer bort, då man fokuserar på håret för mycket, men även hårbotten ska göras ren med hjälp av ett schampo!Skriva en kommentar