Så väljer du rätt DVD spelare för dina behov och dina DVD filmer
En DVD spelare är en självklarhet i de flesta hem numera. Men alla DVD spelare passar inte alla hem. Det är istället viktigt att du har dina omständigheter och behov i åtanke när du väljer en DVD spelare. Detta gör du bland annat på följande vis:

  • Ha klart för dig var du kommer att ställa din DVD spelare. Olika DVD spelare är nämligen olika stora, och alla DVD spelare passar inte in i alla TV möbler, och så vidare. Säkerställ därför alltid att den DVD spelare du väljer passar in på den plats du har valt ut för den. Detta kan du göra genom att t.ex. mäta både den tilltänkta platsen och DVD spelaren.
  • Fundera på vilka DVD filmer du kommer att spela i DVD spelaren. Vissa DVD spelare spelar t.ex. inte brända filmer, andra format än de som är vanliga i Sverige, och så vidare. Om du vet att du kommer att behöva spela mycket brända filmer i spelaren bör du därför ha detta i åtanke redan vid köptillfället, och inte bara ta för givet att du kan spela dem,
  • Om du har en HDTV bör du överväga att skaffa en DVD spelare som är speciellt anpassad för denna typ av TV, t.ex. en progressiv scan-spelare, för att ha den största behållningen av spelaren.
  • En Blu-ray spelare är också ett bra val för dig med en mer avancerad TV.
  • Se till att den DVD spelare du väljer har alla funktioner du behöver, som att kunna pausa, spela in, hoppa över kapitel, och vad det nu kan vara.
  • Många jämför givetvis bildkvaliteten på olika DVD spelare, men glöm inte att även ljudkvaliteten är viktig. Jämför därför även ljudet på olika DVD spelare vid köptillfället.
  • Om du är storkonsument av DVD filmer och andra DVD skivor, kan du köpa en multi-spelare. Då kan du växla mellan olika DVD filmer utan att behöva ta ut dem, och sätta i dem, utan du kan ha flera filmer i en och samma spelare samtidigt. (De flesta privatpersoner har dock egentligen inte behov av detta)Skriva en kommentar