Så gör du upp ett bra träningsprogram för viktminskning eller hemma träningsprogram
Om du vill komma i bättre form eller gå ner i vikt vet du säkert att det är viktigt att träna regelbundet. Men hur vet man att man faktiskt tränar tillräckligt mycket, och tillräckligt ofta? Svaret är: genom att använda sig av ett professionellt och bra träningsprogram, där man har en skriven takt och utformning av träningen man genomgår.

Du som vill skapa ett träningsprogram för dig själv bör göra så här:

  • Bestäm dig för hurdant träningsprogrammet ska vara. Ska det vara ett hemma träningsprogram, det vill säga ett träningsprogram som du följer själv i ditt eget hem? Eller tänker du gå till ett gym och träna?
  • Bestäm även vad syftet med träningsprogrammet är. Vill du styrka en viss del av kroppen? Få bättre kondition? Eller ska det helt enkelt vara ett träningsprogram för viktminskning? Genom att ha målet klart för dig blir det lättare att uppnå just de resultat du vill ha.
  • Leta sedan efter lämpliga träningsprogram via Internet. De flesta bra träningsprogram på Internet är nämligen gratis, och kan hittas på träningsrelaterade sidor och forum, som Iform, Muscles.se med flera.
  • Du kan även skräddarsy ett helt eget träningsprogram, antingen med hjälp av en personlig tränare om du har en sådan, eller genom att kika på färdiga träningsprogram och sedan göra ändringar i dem. Detta kräver dock mer jobb av dig själv, och bör inte göras av den som aldrig tränat innan.
  • Ta hänsyn till att kroppens muskler måste få möjlighet att återhämta sig mellan träningspassen. Annars skadar du kroppen, och träningen är inte heller lika effektiv. Planera därför även in vilo dagar i ditt träningsprogram, oavsett om det är ett hemma träningsprogram eller ett gym träningsprogram!
    • Variera gärna träningen med jämna mellanrum, så att du inte tränar på samma vis hela tiden. Detta gör träningen roligare men gör även att kroppen anpassar sig till träningen bättre.Skriva en kommentar