Så använder du ljusslingor utomhus på ett bra sätt
Att belysa sin tomt eller trädgård på olika vis blir allt mer vanligt, då många insett fördelarna med detta. Att belysa trädgårdar och uteplatser gör det nämligen lättare för dig att se om det är någon utanför huset, och det gör det även säkrare för dig själv, då du ser vad som finns där ute, och därmed undviker att t.ex. snubbla eller ramla.

Om man dock inte har en obegränsad budget kan man kanske ha svårt att hitta fasta lampor som passar som utebelysning, men misströsta inte för det! Det finns nämligen ett både prisvärt och bra sätt att belysa din tomt eller trädgård, och det är att använda sig av ljusslingor.

Ljusslingor för utomhusbruk påminner lite om de ljusslingor som används till t.ex. jul, men ljusslingor som ska användas året runt, brukar vara mer neutrala och t.ex. vita, istället för färgglada, för att bättre smälta in i omgivningen.

Ljusslingor utomhus har även den fördelen att du kan sätta dem var du vill. Det finns inga som helst begränsningar, framför allt inte om du använder batteridrivna ljusslingor utomhus, då behöver du ju inte ens se till att du har el i närheten!

Du kan även vira ljusslingor kring olika saker, som staket, buskar, träd eller något annat om du vill det, eller helt enkelt fästa dem vid tak eller lister eller liknande. Möjligheterna är därför väldigt många, eftersom ljusslingor är så flexibla. (Givetvis kan man även använda ljusslingor inomhus på samma sätt, om man vill det, men det är vanligare att man gör detta i samband med jul eller andra högtider och fester)

Innan du sticker iväg och köper ljusslingor är det dock bra om du tänker igenom exakt hur du vill ha det. Detta gör det lättare att köpa ljusslingor i rätt längd och antal.
Tänk även på att de ljusslingor du köper måste vara godkända för att användas som ljusslingor utomhus. Ljusslingor utomhus måste nämligen uppfylla särskilda säkerhetskrav då de kan komma i kontakt med vatten och andra saker som ljusslingor inomhus inte påverkas av. Köp därför aldrig ljusslingor som du ska ha ute utan att kontrollera att de är lämpliga för detta!

Normalt blir det snyggast om man använder matchande ljusslingor eller åtminstone liknande ljusslingor i hela trädgården, eftersom detta ger ett mer enhetligt intryck. Detta är dock till viss del även en smaksak.
Skriva en kommentar