Rätt matbord för ditt kök eller din matsal
En del möbler är mycket roligare att köpa än andra. Matbord är en riktigt rolig möbel att välja ut och köpa för de flesta, men det finns en del saker man bör tänka på för att valet ska bli bra både långsiktigt och kortsiktigt:

  • Fundera på var du ska placera bordet. Detta har nämligen stor betydelse när det gäller hur stort bord du kan köpa. Har du ett litet kök kan du förmodligen inte ens få plats med ett jättebord, och även om du kan det, kommer det förmodligen inte se särskilt bra ut. Och i ett stort kök ser ett minibord lätt lite bortkommet ut, så det funkar verkligen likadant åt båda hållen. Att anpassa storleken efter det aktuella rummet är därför alltid en god ide.
  • Fundera på hur inredningen i övrigt ser ut. Är en viss färg dominerande? En viss stil? Ett visst träslag? Vill du att ditt matbord ska sticka ut eller smälta in i resten av inredningen? Svaren på alla dessa frågor gör det lättare för dig att välja rätt stil, rent designmässigt.
  • Tänk på att olika material är olika lättskötta. Obehandlat trä är till exempel mycket omtåligt, medan behandlat trä håller bättre. Glas å andra sidan är mycket lätt att rengöra, men kan gå sönder. Välj inte material enbart beroende på utseende, utan tänk också på att du ska kunna sköta om ditt matbord i praktiken.
  • Fundera på om du vill att hela matbordsmöblemanget ska matcha eller inte. Om du vill ha ett välmatchat kök kan det nämligen vara bra att köpa stolar till ditt matbord samtidigt som du köper bordet, eftersom stolar i samma serie kan bli svåra att få tag på i efterhand. Det kan också bli billigare att köpa en hel serie samtidigt, än att köpa varje del för sig.
  • Klassiska möbler kan du ha längre än väldigt trendiga. Detta är bra att ha i åtanke om du betalar mycket för bordet, då vill du ju förstås att det ska kunna användas ett bra tag.Skriva en kommentar