Råd för dig som ska köpa klocka eller digital klocka
Även en välklädd person kan ha svårigheter med att hitta rätt klocka. Och det är faktiskt inte så konstigt, utbudet av olika klockor är ju enormt. Det finns dock några saker du kan tänka på som gör ditt klockköp mer lyckat:

  • Fundera på vad du ska ha klockan till. Du vill givetvis veta vad klockan är, men behöver du även ta tid, ställa in alarm eller något annat särskilt? Alla klockor har nämligen inte samma funktioner, så när du ska köpa klocka är det viktigt att du vet exakt vilka funktioner du behöver.
  • Fundera även på om du vill att klockan ska tåla vatten. Detta kan vara viktigt t.ex. om du ofta befinner dig utomhus (det kan ju regna!) eller om du t.ex. ska simma med klockan på.
  • Om du vill ha en mycket högkvalitativ klocka med lång garanti, gör du bäst i att välja en klassisk modell utan för många specialutföranden och bling bling. Du tröttnar nämligen förmodligen inte på en klocka i ett klassiskt utförande lika snabbt som på en väldigt originell och ovanlig klocka, och en klassisk klocka blir heller inte omodern på samma sätt som en trendig klocka.
  • Om du väljer en klocka med ett läderarmband, kan du förmodligen ställa in passformen själv, och även göra fler hål i armbandet om det skulle behövas. Passformen är då inte lika viktig som om du väljer en klocka med metallarmband. Ska du köpa klocka med metallarmband behöver du dock titta på måtten för armbandet mycket noga!
  • Du som varken vill ha läderarmband eller metallarmband kan även välja tygarmband. Tygarmband förekommer ofta på en digital klocka, men kan även förekomma på andra klocktyper.
  • En digital klocka ser inte lika exklusiv ut som en klocka med ett vanligt ur. Om utseendet och de associationer utseendet sänder ut är viktigt för dig bör du därför inte välja en digital klocka.
  • De flesta moderna klockor är batteridrivna, vilket kräver att du byter ut batteriet med jämna mellanrum, vilket innebär ett visst extrajobb för dig, men det finns även klockor du vrider upp samt klockor med Quartz-funktionalitet. Batteridrivna klockor är normalt billigast, men tänk på att även kostnader för att byta batterier tillkommer!Skriva en kommentar