Maskerad tips för dig som vill anordna en maskerad fest, inklusive råd kring maskerad tema och maskerad smink
Maskerader har varit populära under flera århundraden, och de har en lång och anrik historia. Så det är inte konstigt att även vanliga privatpersoner vill försöka sig på att anordna en egen maskerad, hemma eller på lokal, då och då. Men om du aldrig har ordnat en maskerad förut, kan det vara svårt att veta hur exakt man ska göra. Därför kommer här några maskerad tips som hjälper dig på traven:

 • För det första underlättar det betydligt om du har ett specifikt maskerad tema för din maskerad. Detta gör det både lättare för gästerna att komma på kostymer och masker, men det gör det även enklare för dig som anordnar maskeraden att göra allt, såväl dekorationer som mat och dryck enhetligt. Vilket maskerad tema du bör välja beror på ditt eget tycke och smak, men här kommer några tips:
 • * 1700-tal
  * 1980-tal
  * 1970-tal
  * Hippie
  * Casino eller Las Vegas, alternativt James Bond
  * Jazzklubb
  * Hollywood

 • Kom igång med din maskerad redan innan den ens börjat genom att skicka ut specialdesignade inbjudningar som håller sig till temat du valt. Det behöver inte nödvändigtvis vara tryckta inbjudningar om du har en liten budget, inbjudningar per e-post funkar också!
 • Lägg mest krut på att dekorera lokalen där maskeraden ska hållas, detta gör enormt mycket för helhetsintrycket.
 • Om lämpligt, informera gästerna om att du kommer att ha maskerad smink på maskeraden som de kan använda. Du köper billigt och bra maskerad smink på till exempel Buttericks eller på nätet.
 • Anordna en tävling för bästa kostym och andra lekar om det går, under själva maskeraden, för att göra maskeraden i sig roligare.Skriva en kommentar