Lär dig rosenspråket innan du ska köpa rosor: vad vita rosor, svarta rosor, röda rosor osv står för
Om du ska köpa rosor och ge någon bör du vara medveten om att olika rosor sänder olika signaler, och även antalet rosor har betydelse för vissa. Därför är det viktigt att du känner till lite om det så kallade rosenspråket så att du inte skickar iväg fel signaler när du skickar eller ger bort rosor!

Här kommer en kort översikt över saker du bör känna till om rosenspråket:

  • För det första sägs olika färger på rosor betyda olika saker.
    Röda rosor sägs betyda: jag älskar dig!
  • Gula rosor sägs betyda: jag är svartsjuk.
    Vita rosor, däremot har betydelsen: jag kan inte.
    Svarta rosor har ingen särskild betydelse enligt rosenspråket men används av många ”alternativa” personer som tycker de traditionella färgerna är ganska tråkiga.

  • Även antalet rosor är viktigt, enligt rosenspråket.

Enligt rosenspråket betyder antalet
1 ros: Du är mitt allt.
2 rosor: Låt oss resa bort tillsammans.
3 rosor: När får jag träffa dig igen?
4 rosor: Jag ser upp till dig och är dig tacksam.
5 rosor: Jag gör vad som helst för dig.
6 rosor: Jag tvivlar på ditt ord.
7 rosor: Jag älskar dig.
8 rosor: Jag förblir dig trogen intill döden.
9 rosor: Jag vill vara ensam med dig.
10 rosor: Vill du gifta dig med mig?

Utöver dessa antal används dock givetvis även andra antal, t.ex. det antal år man fyller vid en födelsedag, antalet år man varit gifta på en bröllopsdag, och så vidare. Att använda andra antal är med andra ord helt okej, bara man kommer på en bra anledning till antalet, som man kan berätta för mottagaren vid behov!
Skriva en kommentar