Information om att skaffa luftmadrass
Luftmadrasser är uppblåsbara liggunderlag, som kan användas på flera olika sätt: Antingen kan man sova på dem, genom att bädda dem på samma sätt som vanliga madrasser, eller så kan man använda dem i vatten, till exempel i havet, i sjöar eller i en pool, för att flyta på, medan man själv ligger ner (kallas även luftbädd).

Luftmadrasser är extremt bra att ha, eftersom de tar mycket liten plats när de inte används, men blir stora när de blåses upp. Många köper därför luftmadrasser, för båda dessa användningsområden, och även för att ha som en slags extra säng, till exempel för gäster.

Nackdelen med en luftmadrass är dock att de blir obrukbara så fort de punkteras, vilket lätt kan hända. Dock är olika luftmadrasser olika tåliga, så vill du undvika punktering bör du satsa på en så högkvalitativ luftmadrass som möjligt. Inte heller de lite dyrare madrasserna är särskilt dyra, eftersom en normalt luftmadrass max. kostar ett par hundralappar.

Nu för tiden finns det även något som kallas självuppblåsande luftmadrass, vilket innebär att madrassen har en inbyggd elektrisk pump, som pumpar upp madrassen vid behov. Dessa madrasser är lite dyrare än de vanliga, men gillar du inte att pumpa eller blåsa, och dessutom använder din luftmadrass ofta, kan de vara ett alldeles utmärkt alternativ. De tömmer dessutom madrassen automatiskt när den ska packas ihop, vilket också är en stor fördel, eftersom tömningen ibland kan vara både krånglig och ta tid.

De flesta luftmadrasser kan göras olika hårda, för att justera komforten efter eget tycke och smak när de används. Se till så att denna funktion finns på din luftmadrass om komfort är mycket viktigt för dig!

Observera även att luftmadrasser finns i både enkelmodell (för en person) samt i parmodell (för två personer), så är det alltid två personer som ska sova tillsammans på madrassen, är det nästan lika bra att skaffa parmodellen med en gång, istället för att skaffa två enkelmadrasser!
Skriva en kommentar