Information om att lyssna på talbok gratis – Hitta en gratis talbok!


Talböcker kallas även ljudböcker, och de är ett mycket smidigt sätt att ta del av de senaste böckerna utan att behöva avsätta tid för att läsa själv. Du kan lyssna på en talbok när du gör annat, som städar, diskar, påtar i trädgården eller vad som helst, och du kan sluta lyssna när du vill.
Dock kan en talbok i vissa fall vara ganska dyr, vilket gjort att allt fler försöker hitta en gratis talbok när de är i behov av en. Många tror att det är stört omöjligt att hitta en talbok gratis, men det stämmer inte. Det finns flera olika vägar att hitta en gratis talbok, här kommer några exempel:

  • librivox.org är en sajt där vem som helst kan läsa in en bok, spela in det och sedan lägga ut det på sidan. De flesta böckerna är på engelska, men det finns även ett fåtal böcker på svenska. Smidigt, helt lagligt, och bra!
  • På biblioteket kan du givetvis låna talböcker gratis när du vill. Numera behöver du inte ens traska in på ditt lokala bibliotek, utan kan låna filer (som en talbok faktiskt består av) via nätet.
  • Olika så kallade torrentsajter, både svenska och engelska sådana, har ofta talböcker i sina “sortiment”, förutom filmer och musik. En gratis talbok bör därför vara ganska lätt att hitta på någon av dessa sajter.
  • Genom att använda dig av en sökmotor (förslagsvis Google, Yahoo eller MSN) bör du också kunna hitta fler hemsidor som har som inriktning just att erbjuda talböcker utan kostnad. Det finns flera sådana hemsidor, både i Sverige och utomlands, som du kan använda dig av. Se bara till så att den gratis talbok du laddar hem skickas över i rätt format!
  • Även sidan http://www.feeder.se/gratis-ljudboecker.html är en bra källa för den som vill ladda ner en talbok gratis. Här finns massvis med musik, men även gratis talböcker!Skriva en kommentar