Hitta kastruller för induktionshäll och grytor till induktionshäll
Om du har en induktionshäll vet du säkert redan att du inte kan använda vanliga grytor och kastruller på den. Istället bör du satsa på särskilda grytor och kastruller för induktionshäll, som anpassats på olika sätt för just detta.

Du kan dock även testa dina befintliga kastruller och grytor för att se om de kan användas på en induktionshäll. Detta gör du genom att ta fram en magnet (en så stor som möjligt) och se om magneten fastnar på kastrullen eller grytan. Om så är fallet, klarar kastrullen eller grytan även en induktionshäll, men om magneten inte fastnar, bör du satsa på nya kastruller och grytor till induktionshäll.

Billiga kastruller för induktionshäll finns t.ex. på IKEA samt i olika nätbutiker, så det behöver inte ens bli särskilt dyrt att byta ut ditt förråd.

Vad du ska leta efter när du försöker hitta nya kastruller och grytor är en så kallad ferromagnetisk botten, om kastrullerna och grytorna har detta, bör de fungera bra på en induktionshäll. Håll därför utkik efter märkningen “ferromagnetisk botten” när du är ute och shoppar!

Som sagt bör du som letar efter lågpris kastruller för induktionshäll framför allt leta på IKEA, andra lågprisbutiker (en del av dem har faktiskt den här typen av kastruller och grytor) samt på nätet (du behöver inte heller begränsa dig till svenska nätbutiker, utan du kan gott och väl även kika i utländska butiker också). Även Coop och ICA Maxi brukar ha prisvärda, lite billiga induktionshällskastruller.

Du som däremot vill ha lite mer högkvalitativa kastruller och grytor till induktionshäll och slå på stort kan istället handla Le Creuset grytor och kastruller. Le Creuset har nämligen en speciell produktserie för just induktionshällar.

Tefal kastruller och grytor fungerar också bra, och håller god kvalitet.
Skriva en kommentar