En guide till gratis barnspel på nätet samt andra roliga barnspel online
Att spela dataspel är inte längre endast för tonåringar eller vuxna. Det finns även gott om olika barnspel online, som även barn kan spela.
Här kommer några exempel på sidor som erbjuder gratis barnspel på nätet eller andra roliga barnspel online:

  • kluras.se: Flera olika, roliga barnspel med bra och barnvänlig grafik och som är lätta även för mindre barn att spela. Alla spel är gratis!
  • spelis.se: Har också ett ganska stort spelutbud, med gratis barnspel.
  • burkar.nu: Har en särskild så kallad knatteavdelning med barnspel online. Värt ett besök!
  • sr.se: Tro det eller ej, men även SR har faktiskt en hel del gratis barnspel på nätet på sin hemsida.
  • ssvt.se: Via Svt.se kommer du åt Bolibompa sidan, där det finns en hel del roliga barnspel som ditt barn kan spela. Speciellt bra för de barn som faktiskt tittar på Bolibompa på grund av igenkänningsfaktorn!

Observera dock att detta endast är de svenska sidor som erbjuder barnspel online. Givetvis finns det dessutom flera andra spelsidor på t.ex. engelska, men dessa passar inte alla barn, framför allt inte för de barn som kanske bara kan svenska, så låt ditt barn endast spela på utländska sidor om inte någon språkförståelse krävs vid spelandet, eller om du försöker lära ditt barn ett andra språk. (Om du vill att barnet ska lära sig t.ex. engelska är detta dock ett alldeles utmärkt sätt för barnet att lära sig ett språk till, då spelandet underlättar inlärningsprocessen oerhört mycket!)
Du kan även använda dig av en sökmotor, förslagsvis Google, för att hitta flera sidor som erbjuder barnspel på nätet, både på svenska och engelska.
Skriva en kommentar