En guide till att köpa begagnade bilar och hitta begagnade bilar till salu
Att köpa bil är inte särskilt billigt, hur man än vänder och vrider på det. Men du kan spara en del och komma billigare undan genom att köpa begagnade bilar. Dock finns det en hel del saker du bör tänka på om du köper begagnade bilar istället för nya. Här kommer våra bästa tips till dig som tittar på begagnade bilar:

  • Ett bra sätt att hitta begagnade bilar till salu är att kika på annonser. Både företag och privatpersoner kan annonsera om att de har begagnade bilar till salu. När man svarar på en sådan annons är det väldigt vanligt att man prutar, så godtag aldrig det pris som anges, då det är ganska troligt att du kan få ned priset något.
  • Om du köper av en privatperson bör du vara försiktig och alltid börja med att kontrollera att personer du träffar har rätt att sälja bilen. Ta registreringsnumret och kontrollera detta med Vägverket. I de allra flesta fall är säljaren givetvis berättigad till att sälja bilen, men då olika typer av bedrägerier blir allt vanligare, kan man aldrig vara nog försiktig!
  • Biluthyrningsföretag säljer ofta begagnade bilar i gott skick, så hör även med dem om de säljer några av sina bilar just nu. Det är inte alltid de gör det, men detta kan vara värt ett försök då du kan hitta riktiga pärlor på detta vis!
  • Besiktiga alltid bilen grundligt för att upptäcka fel och brister. Det är enbart dumt att slarva med detta!
  • Om du tycker att begagnade bilar fortfarande är för dyra i Sverige, kan du alltid överväga att importera en begagnad bil från utlandet. Många svenskar köper begagnad bilar från Tyskland, då framför allt tysktillverkade bilar är mycket billigare där.
  • Ge aldrig någon du inte har alla kontaktuppgifter till någon handpenning eller betalning, och även om du har kontaktuppgifterna måste du försöka verifiera att de stämmer.
  • Kontakta alltid Vägverket direkt efter köpet för att ställa om bilen på dig själv.
  • Att köpa begagnade bilar till salu av företag som specialiserar sig på detta är oftast mycket mer riskfritt än de alternativa sätten, men det kan också vara något dyrare.Skriva en kommentar