Detta bör du tänka på när du köper begagnad MC
Att köpa begagnad MC blir allt vanligare idag, men att köpa begagnad MC fungerar inte riktigt på samma sätt som att köpa en begagnad bil. Därför kommer här några tips och råd för dig som funderar på att köpa begagnad MC:

  • Ett bra sätt att hitta en så billig begagnad MC som möjligt är att leta efter dem via annonser. Det finns många annonsmarknader, som t.ex. Blocket, men även många andra, på nätet, som är väldigt bra för detta. Tänk på att du inte bör köpa priset som anges av säljaren rakt av, utan att du ofta kan pruta en del också!
  • Tänk på att fråga om hur MCn är servad och skött, det är nämligen främst detta som påverkar skicket. Till skillnad från bilar behöver nämligen inte färre mil på något vis betyda att MCn är i bättre skick, då skicket beror på hur snällt man kört den och hur bra man tagit hand om den.
  • Begär alltid en lista på kända fel och brister innan du köper något. Många säljare berättar nämligen inte om dessa om man inte frågar efter detta specifikt.
  • Tänk på att det finns motorcyklar som inte varit påställda hela tiden. Dessa kan ha mycket låga miltal, men tänk alltid på att fråga varför MCn varit avställd. En del anledningar kan nämligen vara ganska negativa för dig som köpare.
  • Viktiga delar att kontrollera på en begagnad MC är remmar, sving, drivpaket och styrlager.
  • Du bör även be att provköra MCn innan du går med på ett köp. Man kan ofta känna av och upptäcka fel vid en provkörning, så skippa aldrig detta, oavsett vad säljaren säger!
  • När du sedan ska försäkra en begagnad MC lönar det sig för det mesta att ringa till flera olika försäkringsbolag och fråga vad de vill ha för försäkringen. Beloppet kan nämligen variera en hel del mellan olika försäkringsbolag.Skriva en kommentar