Därför bör du läsa tester om cykelhållare innan du köper en
Om du är i behov av en cykelhållare för att transportera din cykel, är det viktigt att vara medveten om att alla cykelhållare inte håller samma kvalitet. Flera av de tester av cykelhållare och cykelhållare till bil har nämligen visat att flera av de vanliga cykelhållare som finns på den svenska marknaden faktiskt inte klarar av att bära upp en cykel, framför allt inte under längre sträckor.
En cykelhållare som lossnar under färden kan nämligen orsaka stora skador, inte bara på cykeln, utan även på bil, och medtrafikanter.

Många olika företag utför numera tester av cykelhållare. Dagstidningar, branschorganisationer och konsumentorganisationer är bara några exempel på företag som gjort detta tidigare, och genom att läsa dessa tester kan du ta del av mycket värdefull information som hjälper dig välja en cykelhållare av god kvalitet.

Det enklaste sättet att hitta dessa tester är att använda sig av olika sökmotorer. Gå till exempel in på Google eller Altavista och skriv in ’test cykelhållare’ eller liknande, så bör du få upp en rad tester och artiklar kring ämnet.
För att hitta tester gällande just den typ av cykelhållare som du är intresserad av bör du även avgränsa din sökning genom att skriva in termer som ’cykelhållare bil’, ’cykelhållare husvagn’ eller ’cykelhållare tak’, beroende på vad du är ute efter.

När du sedan hittat en cykelhållare som fått goda betyg, gärna i flera av de tester du läst, är det även mycket viktigt att du läser den bruksanvisning och monteringsanvisning som medföljer hållaren innan du börjar använda den. I bruksanvisningen hittar du nämligen information om max. vikt och annat som kan vara viktigt, och monteringsanvisningen hjälper dig montera hållaren på rätt sätt, så att den inte kan lossna. Var alltid noga med att följa din monteringsanvisning till punkt och pricka för bästa resultat!
Skriva en kommentar