Därför bör du använda dig av LED ljus och LED belysning även hemma
LED ljus är något som många kanske framför allt förknippar med allmänna utrymmen och kontor. Men även en privatperson kan faktiskt tjäna på att ha led belysning hemma. Här kommer några skäl till att även du bör överväga att ha LED ljus hemma (antingen LED belysning utomhus, då LED teknologin kan användas även för ytterbelysning, eller inomhus, som är det vanligaste användningsområdet):

  • EU har satt ihop en plan som innebär att vanliga glödlampor, det vill säga lampor som inte använder sig av LED ljus eller annan ny teknologi, inte ska få användas i framtiden, på grund av de säkerhetsrisker som finns, och för att de kräver mer energi. Genom att satsa på LED belysning redan nu är du alltså ute i god tid, när de flesta privatpersoner inte köper LED belysning, vilket gör att du betalar mindre.
  • LED ljus är mycket energibesparande, vilket innebär att de som använder sig av LED belysning kan få ner sina energikostnader betydligt.
  • LED belysning är säkert även för personer med hälsoproblem då LED ljus inte avger någon UV-strålning.
  • Kan monteras i vanliga lampor, och det är därför möjligt att använda LED belysning utomhus och inomhus i befintliga lampor (en del undantag kan dock finnas).
  • LED belysning är helt kvicksilverfritt, vilket gör det mer naturvänligt, och LED ljus rekommenderas därför framför allt som ytterbelysning, eftersom ytterbelysning emellanåt kan gå sönder och då läcka ut i naturen. Har du övervägt LED belysning utomhus är detta med andra ord en mycket bra ide!
  • Allt LED ljus är stöttåligt och vibrationståligt, vilket vanliga lampor inte alltid är.
  • LED teknologin har utvecklats så pass mycket att man numera kan få LED belysning i alla möjliga tänkbara former och storlekar.Skriva en kommentar