Bra träningstips för magen
Att få en platt mage är högt upp på önskelistan för många. Och det är inte konstigt, det är nämligen väldigt lätt att lägga på sig vid just magen och midjan, och att ha en smal mage och midja gör att man ser smalare ut i allmänhet.

En vältränad mage gör även att kroppens belastning stabiliseras och kan därför hjälpa dig som har problem med rygg och axlar, då en vältränad mage kan ta en del av den belastning som annars läggs på dessa kroppsdelar.

Men hur bör man träna för att få en så platt och fin mage som möjligt? Här kommer några bra träningstips mage som passar alla:

  • Att göra situps är en klassiker, som faktiskt funkar! Men tänk på att du måste göra situps regelbundet för att det ska ge resultat. Du kan även prova att göra olika sorters situps, där man vrider sig lite, för att på så sätt komma åt alla muskler ordentligt.
  • En populär variant av situps är vad som kallas Rysk höfttvist, googla denna term för att hitta Youtube videos som förklarar hur du utför den!

  • All fettförbrännande, lågintensiv träning som faktiskt inte tränar just magen gör dock också magen mindre. Att jobba, gå raska promenader eller t.ex. cykla regelbundet, så ofta det går, är därför också ett bra träningstips för magen!
  • Pilates innehåller också en hel del övningar som gör magen mindre. Tänk dock på att du bör ha en liggmatta för de övningar som tränar magen (de påminner lite om situps). Köp en pilates dvd eller titta på pilates filmer på t.ex. Youtube för att lära dig övningarna!
  • Att ligga ned på rygg medan man håller i något tungt, och under tiden skriva bokstäver eller siffror med fötterna är också en bra övning som inte alla känner tilll. Den är dock mycket effektiv och kan utföras av alla, beroende på vad det är man håller i under övningen. Men ta något så tungt du orkar med, för att få bästa effekt! Gå igenom alfabetet och siffrorna 1-9 om du orkar!
  • Det låter väldigt trist men om du äter väldigt onyttigt kan inga träningstips för magen hjälpa dig, oavsett hur bra de är. Ät därför så “magvänlig” kost och försök undvika maträtter som inte är bra för magen om du verkligen vill satsa hårt på att få en slank mage.Skriva en kommentar