Allt om Gant klockor: Hitta Gant klockor herr och Gant klockor dam
Gant är ett företag som marknadsför sig som traditionellt amerikanskt, fast med en europeisk twist. Och det stämmer faktiskt! Bernard Gant, som grundade företaget, var nämligen europee, ursprungligen från Ukraina, fast från en väldigt blandad europeisk miljö, som det var i Europa på den tiden. Bernard Gant flyttade till USA år 1914, och började genast jobba med kläder på Manhattan i New York när han anlände. Först jobbade han som andra, men så småningom lämnade han och hans familj New York, för att istället flytta till New Haven, Conneticut, där han startade sitt första egna företag.

Detta företag tillverkade väldigt högkvalitativa skjortor, främst för affärsmän, men även för andra.

På 1960-talet började allt fler inflytelserika personer bära Gant-skjortor, och företaget började räknas som ett designer företag. Detta ledde till att företaget såldes, 1979 till The Palm Beach Company och 1980 igen, till svenska Pyramid Sportswear, som började sälja och tillverka Gant varor utanför USA. Från början, när Pyramid tog över, såldes Gant produkter endast i Sverige, så svenskarna var först utanför USA med att börja bära Gant produkter. Företaget expanderade dock snabbt, och numera kan man köpa Gant varor överallt i världen. Idag så ägs dock inte företaget längre av Pyramid, utan av amerikanska Phillips-Van Heusen, så företaget är sedan 1995 åter i amerikansk ägo.

Numera är dock inte Gant skjortorna den största varugruppen för Gant, även om de givetvis fortfarande är mycket populära. Istället har nykomlingar, i form av Gant klockor, blivit allt mer populära. Gant klockor herr, alltså herr klockor, är de mest vanliga, och det är också detta det tillverkas mest, men även Gant klockor dam finns i sortimentet. Gant klockor säljs både hos officiella Gant återförsäljare, men även hos separata urmakare och klockbutiker. Dessutom har det blivit allt vanligare att man köper Gant klockor online, i olika nätbutiker, som ofta säljer Gant klockor och andra märkesvaror billigare än vanliga, traditionella butiker.

Du som vill köpa Gant klockor i Sverige gör därför ofta bäst i att leta efter dem på nätet. Sök t.ex. på “Gant klockor online” i en sökmotor för att hitta butiker som har Gant klockor i sitt sortiment. (Du kan givetvis göra det samma för Gant skjortor eller andra Gant produkter också, om du vill det)
Skriva en kommentar