Allt du behöver veta om att handla kläder online
Alla vet nog hur fördelaktigt det är att handla kläder online: priserna är bättre, utbudet är större, och så vidare. Trots detta är det många som känner sig osäkra när det gäller nätshopping, så här kommer några tips och råd för dig som skulle vilja prova på att handla kläder online, men inte gjort det än:

  • Om du ska handla kläder online i svenska butiker kan du handla mot postförskott, mot faktura eller betala med kort, men ska du handla i utländska butiker krävs det att du har ett kreditkort, t.ex. VISA eller Mastercard, alternativt ett betalsystem som Paypal (som dock också bygger på kort).
  • Handlar du inom Sverige gäller den svenska returrätten, och inom EU brukar man också kunna returnera saker om något inte stämmer, men i övriga världen är detta ingen självklarhet.
  • På både svenska och utländska nätbutiker kan du ofta använda dig av rabattkoder, som gör att man får rabatt på sitt köp (ofta en procentuell sådan). Du som tänker handla kläder online med jämna mellanrum kan spara en hel del på detta vis, så använd alltid rabattkoder om det går!
  • Du hittar enklast både dessa rabattkoder samt nätbutiker där du kan handla kläder genom sökmotorer, t.ex. via Google. Rabattkod på engelska heter coupon code, om du letar efter rabattkoder till utländska butiker.
  • Tänk på att alltid se efter vad du betalar i frakt. Vissa butiker med billiga priser har nämligen dyra fraktavgifter, vilket gör att det i slutändan inte är så billigt att handla hos dem, trots allt. Ha därför alltid med alla fraktavgifter och andra tillkommande avgifter i dina beräkningar på totalpriset.
  • Tänk även på att olika butiker har olika storlekar på de kläder de säljer. Stirra dig därför inte blind på storlekarna, utan titta istället på de mått som anges för varje plagg. Tänk även på att amerikanska, brittiska, europeiska, italienska och franska storlekar alla skiljer sig från varandra.
  • Du behöver inte heller bara handla kläder online i riktiga nätbutiker. Många av de bästa fynden (rent prismässigt, men även annars) gör du nämligen på auktionssidor som Tradera och Ebay. Att använda dessa sidor kräver lite övning, men när man väl behärskar detta är sidorna så bra att många blir beroende av fynd därifrån!
  • Glöm inte att många stora kedjor, som t.ex. H&M numera förutom sina “riktiga” butiker även har nätbutiker. Du kan därför shoppa hos dina favoritbutiker i verkligheten, även på nätet.
  • Om du behöver tips på bra nätbutiker där du kan handla kläder online, är det en bra ide att läsa olika modebloggar. Modebloggare tipsar nämligen ofta om de bästa nätbutikerna på sina bloggar, och skriver dessutom om särskilda erbjudanden och kampanjer som kan göra shoppandet ännu billigare!

Skriva en kommentar